Yüksek okulumuz Gıda Teknolojisi Bölümü 1.sınıf öğrencileri Sektörel Organizasyon dersi kapsamında Beylerbeyi Rakı AŞ firması proses kalite kontrol laborantı Barış Akdeniz ile söyleşi gerçekleştirmiştir. Barış Bey şıranın özellikleri, fermentasyon süreçleri ve distilasyon aşamaları hakkında bilgiler vermiş,distile içecek yönetmeliğinden bahsetmiştir. Kendisi de bir gıda teknikeri olarak sektör deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır. Gıda teknikerinin görevinin laboratuvar ile sınırlı olmadığını vurgulamış ve hammadde kontrolü, proses kontrolü, ambalaj kontrolleri ve son ürün analizlerinin her birinde gıda teknikerlerinin görev aldığının altını çizmiştir.
Değerli paylaşımlarından dolayı Sn.Barış AKDENİZ'e teşekkür ederiz.
gıda teknolojisi söyleşi
