Duyurular

MEZUNLARIMIZIN MEZUNİYET ÖNCESİ VE SONRASI DENEYİMLERİ İÇİN MEZUN GERİ BİLDİRİMİ ANKETİ DUYURUSU
Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü     529 Okunma
      Mezunlarımızın Mezuniyet Öncesi ve Sonrası Deneyimleri İçin Mezun Geri Bildirimi...
03/12/2025
2025-2026 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI
1545 Okunma
...
28/02/2024
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME DUYURUSU
1173 Okunma
...
28/02/2024
2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     7212 Okunma
Yüksekokulumuzda kayıtlı tüm öğrencilerin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders...
09/09/2022
2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     15909 Okunma
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programlarına aşağıdaki linklerden...
29/08/2022
GIDANI KORU, SOFRANA SAHİP ÇIK KAMPANYASI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     5852 Okunma
Tarım ve Orman Bakanlığı ve FAO(Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliği içinde hayata geçen ve  bilinç...
25/11/2020
GIDA TEKNOLOJİSİ 2. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN 3+1 İŞYERİ EĞİTİMİ VE UYGULAMASI BAŞVURU SONUÇLARI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     17052 Okunma
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf Öğrencilerinin 2019- 2020 bahar...
04/11/2019
2019 - 2020 ÖĞRETİM YILI DERS KAYIT İŞLEMLERİ
25473 Okunma
2019 - 2020 Öğretim Yılı Ders Kayıt işlemleri
16/09/2019
3+1 EĞİTİM SİSTEMİ
18850 Okunma
3+1 EĞİTİM MODELİ
16/09/2019
MEZUN AŞAMASINDA OLUP STAJINI YAPMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     28652 Okunma
Bütün derslerini başarı ile tamamlamış mezuniyetine yönelik sadece stajı kalan Öğrencilerimiz ve...
10/01/2019
25/12/2025 09:30:00 - 25/12/2025 09:30:00 - 14 Okunma

Gıda Teknolojisi Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Sektörel Organizasyon dersi kapsamında Finefood firmasında görev yapan Gıda Teknikeri Ayşe Karakurt ile dondurulmuş gıda teknolojileri üzerine bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirmiştir. Söyleşi kapsamında dondurulmuş gıdaların üretim süreçleri, kalite kriterleri, muhafaza koşulları ve sektördeki güncel uygulamalar ele alınmıştır.

Etkinlikte, dondurulmuş gıdaların hammadde seçiminden başlayarak ön işleme, hızlı dondurma (IQF – Individual Quick Freezing), depolama ve dağıtım aşamalarına kadar geçen süreçler ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Ayrıca dondurma işleminin gıdaların mikrobiyolojik güvenliği, besin öğesi korunumu ve raf ömrü üzerindeki etkileri bilimsel temelleriyle ele alınmıştır. Dondurulmuş gıdalarda soğuk zincirin sürekliliğinin önemi vurgulanmış, zincirin herhangi bir aşamasında yaşanabilecek kırılmaların ürün kalitesi ve gıda güvenliği açısından oluşturabileceği riskler üzerinde durulmuştur.

Ayşe Karakurt, sektörde dondurulmuş gıdaların giderek artan önemine dikkat çekerek, bu alanda çalışan gıda teknikerleri ve gıda teknolojisi mezunlarının kalite kontrol, üretim takibi ve hijyen uygulamaları konularında üstlendiği sorumluluklara değinmiştir. Ayrıca öğrencilerle sektörel deneyimlerini paylaşarak mesleki yeterlilikler, teknik bilgi ve uygulama becerilerinin önemini vurgulamıştır.

Gerçekleştirilen bu söyleşi, öğrencilerin dondurulmuş gıda teknolojilerine ilişkin teorik bilgilerini sektörel uygulamalarla ilişkilendirmelerine katkı sağlamış; gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan modern muhafaza yöntemleri hakkında farkındalık kazanmalarına olanak tanımıştır. Etkinlik, öğrencilerin mesleki gelişimlerini destekleyen ve sektör–eğitim iş birliğini güçlendiren önemli bir akademik faaliyet olarak değerlendirilmiştir.

gıda söyleşli

Facebook Twitter Google Plus
Finefood
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi